Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، بومی‌گزینی در نظام آموزش عالی کشور با هدف ایجاد توازن بین عرضه و تقاضا مطرح و از سال ۶۹ در کشور اجرا شده است. با این نوع گزینش بومی در برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها امتیازات خاصی برای داوطلبان بومی آن رشته و دانشگاه در نظر گرفته می‌شود. به اذعان بسیاری از مسئولان آموزش عالی کشور طرح بومی‌گزینی باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان دانشگاه آزاد اسلامی در میان سایر دانشگاه‌ها پیشتاز بوده و با جدیت این طرح را اجرا می‌کند. آن‌طور که علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفته است اگر دانشگاه را یک نهاد فرهنگی هم محسوب کنیم، باید تعریف از خدمات فرهنگی عمومی‌اش به جامعه را هم بیان کنیم. دانشگاه این افتخار را به‌نام خودش ثبت کرده که بزرگ‌ترین طرح فرهنگی در کشور را اجرا کرده و آن هم بومی‌گزینی دانشجویان است. در همین راستا با فرهاد حسین‌زاده‌لطفی، معاون سابق آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین الهام فرامرزی، کارشناس امور مشاوره دانشگاه علوم پزشکی آزاد پزشکی گفت‌وگو کردیم و نظر آنها را درباره مزیت‌های این طرح جویا شدیم.

معاون سابق آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از مزیت‌های اجرای طرح بومی‌گزینی در دانشگاه‌ها سخن می‌گوید. به گفته فرهاد حسین‌زاده‌لطفی یکی از مهم‌ترین عواملی که در طرح بومی‌گزینی به آن توجه شد عامل فرهنگی بود. کاهش ناهنجاری اجتماعی، ارتباط موثر فرد با خانواده و کاهش هزینه‌های دانشجویی و دسترسی آسان‌تر علاقه‌مندان و خانواده‌های آنان به تحصیل از مهم‌ترین عواملی است که حسین‌زاده‌لطفی به آن اشاره کرد. او می‌گوید: «در کنار این عوامل بحث تقاضای داوطلبان مطرح بود؛ همیشه بخشی از فعالیت‌های هر سازمان، با توجه به تقاضای موجود برنامه‌ریزی می‌شود. تقاضایی که در استان‌ها، شهرهای مختلف و مکان‌های مختلف جغرافیای سطح کشور وجود داشت همین بحث بومی‌گزینی بود.»

به گفته حسین‌زاده‌لطفی با اجرای این طرح، حتی افرادی از مکان‌های محروم به درجات بالای علمی رسیدند، به عبارتی علاقه‌مندان تحصیل در تمام نقاط کشور وجود داشتند. برهمین اساس تلاش شد با توجه به امکانات موجود در فضا که شامل اعضای هیات‌علمی، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و فضای آموزش مورد نیاز براساس حداقل‌هایی که در اختیار داشتند توسعه شکل بگیرد.

معاون سابق آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «به هر حال ما اگر پاسخگوی این نیاز نباشیم درصد زیادی از داوطلبان به کشورهایی درجه چندم مهاجرت می‌کنند و با پول‌های خانواده‌های ما، دانشگاه‌های کشورهای درجه چندم آباد شده و رتبه پیدا می‌کنند.» او در پاسخ به این سوال که چند درصد از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در شهر خود تحصیل می‌کنند، این‌گونه گفت: «سال گذشته بالای 90 درصد در مقاطع کاردانی و کارشناسی و حدود 40 تا 50 درصد در مقاطع تحصیلات تکمیلی در شهر خود مشغول به تحصیل شدند.»

الهام فرامرزی، کارشناس امور مشاوره دانشگاه علوم پزشکی آزاد پزشکی هم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره مزیت اجرای طرح بومی‌گزینی در دانشگاه‌ها می‌گوید: «اگر دانشجویان در خانواده باشند بسیاری از مشکلات ازجمله دور شدن از محل زندگی را نخواهند نداشت. بسیاری از دانشجویان در خوابگاه‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند و درواقع مهم‌ترین مشکلات دانشجویانی که از شهر خود به شهر دیگر برای تحصیل مراجعه می‌کنند روبه‌رو شدن با مسائل خوابگاه‌هاست.»

به گفته او، بسیاری از دانشجویان مجبور می‌شوند از خوابگاه‌های عمومی استفاده کنند؛ خوابگاه‌هایی که افراد در آن یک‌دست نیستند. فرامرزی توضیح می‌دهد: «افرادی که در خوابگاه‌های عمومی هستند افرادی هستند که به‌منظورهای مختلف به تهران و شهرهای بزرگ مهاجرت کرده‌اند که شرایط و خلق و خوی متفاوتی با دانشجویان دارند.» فرامرزی معتقد است حضور در چنین خوابگاه‌هایی تاثیر بدی بر دانشجویان می‌گذارد تا جایی که گاهی آنها را از درس خواندن دلزده و پشیمان می‌کند.

کارشناس امور مشاوره دانشگاه علوم پزشکی آزاد پزشکی همچنین معتقد است دانشجویان با مهاجرت به شهرهای دیگر حمایت خانواده‌های خود را از دست می‌دهند؛ همچنین تفاوت فرهنگ و خلق و خوی دانشجویان از دیگر مشکلات است.

منبع: فرهیختگان

بومی گزینی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند

ایسنا/گیلان رئیس کل دادگستری گیلان از افزایش برخی از آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و غیره در استان خبر داد و گفت: علما و فضلا می‌توانند با کمک به کاهش این آسیب‌ها دین خدا را یاری کنند و این از مصادیق عمل صالح است.

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در بازدید از شهرستان تالش و در جمع علما و معلمان حوزه علمیه اهل سنت با اشاره به اینکه ضرورت حرفه آموزی و علم توسط معلم صورت می‌گیرد، اظهار کرد: معلمی شغل انبیاست و معلم، وظیفه هدایت جامعه را بر عهده دارد.

وی با گرامیداشت روز جهانی کار و کارگر، افزود: نگاه دنیا به کارگر به عنوان ابزار کار است اما اسلام عمل کارگر را عمل صالح معرفی می‌کند و او را مانند مجاهد فی‌ سبیل الله می‌داند لذا در دین اسلام با نگاه متفاوتی از کارگر تکریم می‌شود.

رئیس شورای قضایی گیلان با بیان ضرورت حفظ وحدت در جامعه، گفت: هرچه وحدت پایدارتر شود به همان اندازه از تفرقه افکنی و تهدید دشمنان در امان خواهیم بود.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: شیعه و اهل سنت در شهرستان تالش با مسالمت و آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و از این جهت این شهرستان از مصادیق حفظ وحدت در کشور است.

این مقام ارشد قضایی با اشاره به اینکه دعوت به صلح و سازش عمل به سنت پیامبر اکرم(ص) است، گفت: گاهی حتی با صدور رای قضایی هم خصومت‌ها پایان نمی‌پذیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری گیلان، حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی نیارکی رییس کل دادگستری استان گیلان به همراه معاونین قضایی از دادگستری شهرستان تالش بازدید کرد و در نشستی با حضور مسئولان قضایی آن شهرستان حضور یافت.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با تقدیر از زحمات قضات و کارکنان دادگستری تالش، اظهار کرد:قوه قضائیه در اعتماد سازی و امید آفرینی در جامعه نقش بسزایی دارد لذا کارکنان دستگاه قضایی باید با ارائه خدمات ارزنده در افزایش اعتماد و امید مردم تلاش کنند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی با تاکید بر نظارت و پیگیری مسئولان قضایی افزود: آمار ورودی پرونده به دادگستری شهرستان تالش افزایش چشمگیری داشته و باید با راهکارهای سریع، قاطع، دقیق و مدبرانه و به دور از افراط و تفریط در راستای کاهش ورودی اقدام شود.

وی به همراه معاونین قضایی از دادگستری شهرستان تالش بازدید کرد و در نشستی با حضور مسئولان قضایی این شهرستان حضور یافت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است